“Разговорите за Конституционна реформа се водят между ПП-ДБ и ДПС.

...
“Разговорите за Конституционна реформа се водят между ПП-ДБ и ДПС.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Чакаме идеите на Радев за промени в Конституцията, които никой не е виждал

“Разговорите за Конституционна промяна се водят сред ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Всяка парламентарна група може да номинира който пожелае и позицията ни е безапелационна ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук приказваме за голямо болшинство от народни представители, които да поддържат конституционната промяна, 180 или 160 гласа поддръжка. В този смисъл това и времево би определило времето на тази комисия ”, сподели още Атанасова и продължи: Ще ми се най-сетне и Радев да покаже своите хрумвания за промени в Конституцията, за които приказва години наред, само че никой не е виждал.

“Всяка от парламентарните групи е декларирала, че ще взе участие и даже официално да няма брой представители, с цел да внесат подобен план, то можем дружно да работим по текстовете и това да бъде общо дело ”, сподели още Десислава Атанасова. Относно предложенията на Движение за права и свободи за промени в Конституцията ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС посочи, че има въпроси, които ще намерят тяхното утвърждение, само че има и такива, които изрично няма да поддържат. “Да не влизаме в този момент в елементи, тъй като всяко прекалено коментиране по такива тематики би направил дебата неосъществим всъщност ”, разясни още тя.

“Нека политическите пристрастености бъдат оставени настрани, да подходим рационално и в случай че всички сме уверени, че тази комисия би трябвало да има промени в Конституцията, то да е нужно малко време всяка парламентарна група да си даде малко време, с цел да формулира тъкмо концепциите си. “Забавяне от седмица - две за комисиите, ще покаже един добър звук ”, разясни още Десислава Атанасова. Тя дефинира за неприемливо връщането на Румен Спецов в Национална агенция за приходите, имайки поради компаниите му, за които налози той дължи към Национална агенция за приходите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР