Разговорите с министъра на външните работи на Русия бяха откровени,

...
Разговорите с министъра на външните работи на Русия бяха откровени,
Коментари Харесай

След срещата Блинкен-Лавров: САЩ ще отговорят писмено на руските предложения

Разговорите с министъра на външните работи на Русия бяха откровени, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен след края на срещата със Сергей Лавров в Женева.

„ Днешната полемика с министър Лавров беше откровена и съдържателна ”, сподели той по време на конференцията. Блинкен осведоми, че двамата с Лавров са се съгласили, че дипломатическите старания би трябвало да продължат. Съединени американски щати и Русия се намират на " чист път " за схващане на взаимните терзания, сподели още той.
Блинкен в Украйна: Топката е в полето на Русия
Съединените щати имат намерение да продължат дипломатическото съдействие с Руската федерация за разрешаване на обстановката към Украй...
Прочети повече
Държавният секретар удостовери, че идната седмица Съединени американски щати ще показват документално своите визии по отношение на въпросите на сигурността.

Съединени американски щати и Русия възнамеряват провеждането на нова среща откакто Москва изследва писмените оферти на Вашингтон.

Съединени американски щати остават на мнение, че различията с Русия би трябвало да се вземат решение по дипломатически път, само че имат подготвеност за бърз и сериозен отговор при положение на навлизане на Русия в Украйна. „ Всички сме еднообразно отдадени на пътя на дипломацията и разговора, с цел да се опитаме да разгадаем нашите различия ”, сподели държавният секретар. „ Но ние също по този начин се ангажираме, в случай че това се окаже невероятно и Русия реши да продължи експанзията си против Украйна, да дадем обединен, бърз и корав отговор. Русия би трябвало да приключи експанзията си по отношение на Украйна, с цел да може да продължи работата си със Съединени американски щати по плана на съглашението за гаранциите за сигурност. "

„ Въз основа на нашите договаряния, считам, че можем да продължим работата си по взаимно създаване на съглашение за взаимно съгласие, което да подсигурява взаимната ни сигурност. Но зависи дали Русия ще спре експанзията си против Украйна. Така че това е изборът, пред който стои Русия сега ”, сподели Блинкен.

Пазарлъци, свързани с опцията Украйна сама да дефинира своето бъдеще, са невъзможни, съобщи държавният секретар.
Блинкен: Трябва да притиснем Русия, с цел да извършва интернационалните отговорности
Американският държавен секретар Антъни Блинкен посочи необходимостта да се притиска Русия, с цел да извършва тя интернационалните си з...
Прочети повече
Той означи, че на срещата си с Лавров е обрисувал редица „ въпроси и фундаментални правила “, които Съединените щати, техните сътрудници и съдружници имат намерение да пазят. " Това включва въпроси, свързани с ограничението на суверенното право на украинския народ да дефинира личното си бъдеще. Тук не може да има пазарлъци ", сподели Блинкен.

Пред Лавров той е изразил загрижеността на Съединени американски щати от дейностите на Руската федерация освен във връзка с Украйна, само че и в други елементи на света.

По време на срещата Лавров е повторил, че Русия не има намерение да нахлува в Украйна.

„ Чухме изказвания от съветски публични лица, че не имат намерение да нахлуват в Украйна. Наистина Лавров ми повтори това през днешния ден. Но това, което се вижда, са дейностите и постъпките “, сподели държавният секретар. Блинкен добави още, че е предложил на Лавров съветските войски да бъдат изтеглени от границата с Украйна, с цел да удостовери, че няма проекти за инвазия.

„ Предложих на Лавров и ние неведнъж сме казвали това, че в случай че Русия желае да стартира да убеждава света, че няма нападателни планове по отношение на Украйна, тогава би било доста добре да стартира деескалация, изтегляйки силите си от границите на Украйна, както и да участваме в дипломация и разговор, което направихме през днешния ден и което планираме да продължим да вършим през идващите дни и седмици “, сподели той.
Лавров: Съединени американски щати желаят да образуват военни плацдарми към Русия
Съединените щати и техните съдружници желаят да образуват военни плацдарми към Руската федерация. Това съобщи съветският външен министър Серг...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР