Разговорите преминаха в конструктивен диалог, защото както знаете президентът Румен

...
Разговорите преминаха в конструктивен диалог, защото както знаете президентът Румен
Коментари Харесай

ИТН: Малко вероятно е да подкрепим кабинет начело с Асен Василев

Разговорите минаха в градивен разговор, тъй като както знаете президентът Румен Радев постоянно е подхождал обединително в такива обстановки. Въпреки натоварения парламентарен ден за нас от голяма важност постоянно е било уважението към президентската институция и по тази причина бяхме тук през днешния ден, с цел да се опитаме да приказваме градивно, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ след консултациите с президента преди връчване на мандат за нов кабинет.

За разлика от сътрудници, които постоянно са желали да ръководят еднолично, ние ще съблюдаваме законовите процедури, сподели той.

Дали ще пристигна при тях третият мандат Балабанов съобщи, че това е решение на президента.

До третия мандат има много време, посочи Ива Митева и добави: " При състояние, че две от политическите сили не се явиха, е решение на президента дали ще изчака или ще стартира да връчва мандатите ".

Тошко Йорданов се обоснова за какво изиска от Радев разсекретяването на стенограмата от КСНС за Северна Македония.

" В мнението след съвета чисто теоретично можеше да се приказва повече за правата на българите, репресиите против българите и езика на омразата, който да влезе вътре. Чисто теоретично един човек беше доста срещу и даже чисто теоретично се скара с президента ей по този начин очи в очи ", сподели Йорданов.

На въпрос кой е този човек, Йорданов сподели: " Забравих, само че е човек, който е податлив да се самообявява себе си за светец, разбирач по всичко ".

Йорданов сподели, че е малко евентуално да поддържат кабинет, в случай че министър председател е Асен Василев.

" Ще подкрепим кабинет при ясни правила, без Кирил Петков да участва в него. По опция би било добре Асен Василев да не е там. Те са си политически водачи. Да си управляват партията, както прави Слави Трифонов. Да дават политически препоръки, да взимат политически решения, само че да бъде кабинет от експерти, с ясна стратегия за избран интервал от време - една година ", сподели Тошко Йорданов.

Не отговори дали ще поддържат Българска социалистическа партия, в случай че третият мандат стигне до тях.

Днес президентът ще беседва още с представители на „ Демократична България “ и „ Възраждане “. Вчера на поканата на Радев се отзоваха от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отложиха консултациите до момента в който не бъде признат бюджета на страната.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР