Разглеждането на сайтове e най-честото занимание с тези устройстваПовечето активни

...
Разглеждането на сайтове e най-честото занимание с тези устройстваПовечето активни
Коментари Харесай

Активните потребители на таблети пътуват много

Разглеждането на уеб сайтове e най-честото занятие с тези устройства

Повечето дейни консуматори на таблети имат висше обучение и пътуват доста

Активните градски консуматори на таблети в България на възраст 25-55 години са разпределени съвсем по-равно във възрастовите групи 25-34, 35-44 и 45-55 години, като превес с резултат 36,1% въпреки всичко има групата 35-44 години. Почти 40% от далите отговор живеят в София, а най-интересното е, че 79,3% са с висше обучение, сочи изследване на Huawei, осъществено от организация Pragmatica.

На въпроса защо най-много те употребяват своя таблет, предстоящо измежду резултатите води отговорът „ за разглеждане на уеб уеб сайтове “, само че тази тривиална активност действително е посочена от едвам 66% от интервюираните. Активните консуматори на таблети обаче пътуват доста и вторият най-посочван отговор с резултат от 53,8% е „ при пътешестване “.
още по тематиката
Допълнителен щрих към профила на тези консуматори е любовта им към развлеченията и мултимедийното наличие – гледане на клипове и филми е третият най-често срещан отговор с съвсем 48%, като мощен резултат има и слушането на музика с 34,6%.

Въпреки че множеството от интервюираните са чиновници с висше обучение, потреблението на обществени мрежи е посочено от 47,1% от тях, до момента в който четенето на мейли – от едвам 40%, а директният отговор „ за работа “ е определен от едвам 33,5% от тях.

Заключението, че таблетът е доста повече персонално и фамилно устройство за забавление, в сравнение с за работа, се поддържа и от разпределението на потреблението им в другите часове от денонощието. Най-много хора употребяват устройствата си сред 18:00-21:00 часа (23,7%), следвани от тези, които вършат това след 21:00 часа до среднощ (22,4%).

„ Дневното “ ползване се откроява сред 09:00 – 12:00 часа (11,5%) и 15:00-18:00 часа (9,6%), което е както за работа, по този начин и за развлечение на децата, защото половината участници споделят, че дават таблета на децата си, една трета от тях го вършат по няколко пъти в седмицата и само не биха го дали на бебе.

Относно метода на покупка, изследването демонстрира, че измежду действително употребяващото таблетите си градско население във възрастовия диапазон 25-55 години, 68,8% са го закупили независимо, без проект с интернет, 33,5% са го закупили от верига за техника, а съвсем 30% – от мобилен оператор. За 17% от интервюираните таблетът е бил подарък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР