Разделянето на класовете е практика, която не може да се

...
Разделянето на класовете е практика, която не може да се
Коментари Харесай

Нямало нито учители, нито техника за разделянето на класовете у нас

Разделянето на класовете е процедура, която не може да се реализира в българските учебни заведения. Мнението е на профсъюз Образование към КТ " Подкрепа ".

Добрата процедура, каквато е в Австрия, Дания и доста други, се реализира, само че в тези страни в учебните заведения има назначени двойно повече учители, спрямо България, които подкрепят образователния развой. Втори преподавател преподава на учениците, които са в къщи, само че даже и сега австрийските учебни заведения са изцяло затворени.

Освен това в българските учебни заведения, класните стаи, които разполагат с камери, тъй че един преподавател да може да реализира редом постоянно и синхронно отдалечено преподаване, са доста под 50%. Така че разделянето на класовете е допустимо хубаво педагогическо решение, само че действително е използвано в не повече от 20% от съществуващите класни стаи.

Завръщането на учениците от 4 февруари по формулата 7 от 12 или до 70% в учебно заведение, каквото е решението на националния щаб и Министерство на здравеопазването, ще докара до големи компликации, тъй като доста учители преподават по едно и също време както в класовете в учебно заведение, по този начин и в класовете в електронен режим.

От профсъюз " Образование " упорстват външно оценяване за 4-ти и 10-ти клас да отпаднат неотложно за тази година, а това след 4 клас и вечно.

За провеждането на отдалеченото оценяване в 7 клас и матурата е добре да има подготвена електронна платформа, тъй като при водещата роля на Министерство на здравеопазването във вземанията на решенията в просветителната система, провеждането на отдалечени изпити е допустима догадка.

Преподаването на учителите в електронна среда продължава да натрупва голямо прегаряне за тази специалност и е належащо, към този момент да се създадат първите действителни стъпки за отбрана педагогическите експерти от бърнаут, упорстват още от синдиката. Освен национална стратегия за профилактика и рехабилитация на педагогическите експерти, която стартира от тази година с планиран бюджет от 1 млн. лв., би трябвало учителският труд да се прекатегоризира към второкласен труд. Това се поддържа от 99% от педагогическите експерти и би било вярно политическо решение на българското държавно управление.

Синдикатът предлага от идната образователна година учителите над 50 годишна възраст да минат на понижено натоварване с по-малко седмично с 1 час, което да бъде и първият конпенсаторен механизъм към всички педагогичен експерти в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР