Разбитото сърце след раздяла може дълго време да не може

...
Разбитото сърце след раздяла може дълго време да не може
Коментари Харесай

Кой страда повече след раздяла?

Разбитото сърце след разлъка може дълго време да не може да бъде излекувано. Без значение дали сте мъж или жена, в случай че сте изоставен от досегашната ви половинка, то вие ще желаете да останете самичък и никой да не ви тормози. Това е удар върху вашите проекти за бъдещето, в случай че към този момент сте си представяли по какъв начин нещата с този човек ще се развият по благополучен метод. След разлъка няма по какъв начин възприятията внезапно да изчезнат незабавно и това е обикновено, тъй че не се тревожете.

Много хора считат, че дамите страдат повече след разлъка. Това обаче не всеки път е по този начин. Някои мъже държат доста на половинките си и остават съкрушени за дълго време, когато връзката завърши.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ето отговор на този въпрос и по какъв начин се държат двата пола след разлъка:

Въздействие върху самооценката

Раздялата може да повлияе по друг метод на самочувствието на мъжете и дамите. Жените могат да изпитат по-сериозен удар върху самочувствието си след разлъка. Те са склонни да усвояват края на връзката и да слагат под въпрос своите качества и по-късно осъзнават, че това е неверно и те в действителност са стойностни хора. Жените могат да се самокритикуват, да проучват ролята си в раздялата и да изпитат възприятие за загуба на идентичността си за по-дълго време. Обратно, мъжете могат да бъдат по-засегнати от загубата на общуването с колегата си и от въздействието върху ежедневните им отговорности, вместо да слагат под въпрос вътрешната си стойност.

 след разлъка

Скорост на прочувствената обработка

Жените постоянно обработват страстите си по-бързо и по-интензивно след разлъка спрямо мъжете. Те могат да изпитат по-бързо редица страсти, като горест, яд и комплициране. Жените са склонни да се ангажират с прочувствен катарзис, позволявайки си да изпитат и изразят изцяло възприятията си. Мъжете, въпреки това, могат да изпитват забавени прочувствени реакции след разлъка. Те могат в началото да подтиснат отрицателните си страсти като предпазен механизъм, което може да докара до по-продължителен развой на излекуване, в сравнение с при нежния пол.

Размисъл и развиване

След разлъка дамите постоянно се занимават със самоанализ и личностно израстване. Те търсят поучения от претърпяното и го употребяват като опция за самоусъвършенстване. Жените могат да дадат приоритет на грижата за себе си, да влагат в персоналните си цели и да изследват личната си еднаквост отвън връзката. Мъжете, въпреки това, могат да дадат приоритет на придвижването напред и да са по-скоро фокусирани върху бъдещите цели, в сравнение с да размишляват задълбочено върху предишното. Те могат да търсят нови прекарвания или разпръскване като средство за превъзмогване на раздялата.

 след разлъка

Въздействие върху физическото здраве

Раздялата може да повлияе по друг метод на физическото здраве на мъжете и дамите. Мъжете могат да изпитат по-голямо влияние върху физическото си здраве заради фактори, свързани със напрежението след разлъка. Емоционалният стрес от раздялата може да се прояви в признаци като нарушен сън, промени в апетита или даже физически дискомфорт. Жените, въпреки това, може би са по-податливи на прочувствен стрес, който въздейства на физическото им благоденствие. Те могат да изпитат понижаване на енергийните равнища, промени в метода на хранене или съмнения в тежестта, само че това също е краткотрайно.

Въздействие върху психологичното здраве

Раздялата може да окаже доста влияние върху психологичното здраве, както на мъжете, по този начин и на дамите. Жените нормално са по-уязвими към развиване на положения като меланхолия и тревога след разлъка. Емоционалните разтърсвания, съчетани с евентуалната загуба на обществена поддръжка, могат да допринесат за тези провокации за психологичното здраве. Мъжете, въпреки това, може да се забавят с търсенето на професионална помощ за потребностите на психологичното си здраве.

 след разлъка

Връзки за отскок

След раздялата мъжете може да са по-склонни да встъпват в повторни връзки много бързо. Те могат да търсят утехата на нова сантиментална връзка, с цел да се разсеят от болката от предходната. Жените, въпреки това, нормално отделят повече време, с цел да се излекуват, преди да стартират нови сантиментални връзки. Те могат да дадат приоритет на самоанализа, личностното израстване и прочувствената непоклатимост, преди да се впуснат в нови взаимоотношения. Това е една от сериозните разлики сред двата пола, като дамите несъмнено страдат повече след разлъка.

Етапи след раздялата

Жените и мъжете могат да преживеят разнообразни стадии на скръбта след разлъка. При дамите постоянно се следи по-последователно прекосяване през стадиите на отказване, яд, договаряния, меланхолия и приемане. Те могат изцяло да се потопят във всеки стадий, преди да преминат към идващия. За разлика от тях при мъжете могат да се следят периодически съмнения сред тези стадии. Те могат да преживеят моменти на приемане, последвани от интервали на яд или горест, до момента в който се движат в процеса на прочувственото си излекуване.

Колкото и неприятна да е раздялата, не забравяйте, че времето лекува всичко.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР