Разбира се, след като се поиска разрешение от руските тайни

...
Разбира се, след като се поиска разрешение от руските тайни
Коментари Харесай

Митрофанова ли есхумира НДСВ? В ход ли е операция на руските служби в София и каква е ролята на Борисов?

Разбира се, откакто се изиска позволение от съветските секрети служби… Това е наше скомно предложение.

 

Пред очите ни се разиграва сватосването на проекто-кабинета „ Габровски “. В него се оказаха значително лица от политическото гробище на Национална движение „Симеон Втори". Неочаквано за някои и предстоящо за познавачите на подмолните игри, на сцена се появи постоянно превъзбуденият Огнян Герджиков, когато стане дума за власт, и разгласи, че царската партия се завръща. Беше мъртва, само че към този момент не е…

 

Като си напомним, че Слави Трифонов номинира вицето от кабинета на Симеон Сакскобургготски Николай Василев, че Огнян Герджиков бе длъжностен министър председател, а фрагменти от „ жълтата “ артия започнаха да се появяват на основни постове в страната, излиза наяве, че възкресяването на царя не е инцидентно.

 

На това Томислав Дончев отговоря, че има хора, чията експертиза е скъпа и те би трябвало да бъдат употребявани. Така е, само че все ми се коства, че биват употребявани най-вече за задачите на избрани кръгове.  

 

Вече стана дума нагоре, че преди седмица Елеонора Митрофанова и доближеният на съветския патриарх Кирил митрополит Антоний се оказаха на сладка раздумка със Симеон II. За медиите бе обяснено, че ставало дума за разискване на миротворческа задача, касаеща Москва и Киев. Това е формалната версия. Неофициалната я знаят съветските секрети служби и в Кремъл.

Съмненията за връзки на българския цар със руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР) датират от дълго време. Той ги отхвърля, само че подозренията към момента са живи.

 

Дни по-късно в кабинета „ Габровски “ се появиха имена от времето на тройната коалиция, когато управляваха Национална движение „Симеон Втори", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Честно казано, справяха се по-добре от Борисов и ГЕРБ. Но да не забравяме, че Борисов също е артикул на онази коалиция и персонално на царя…

 

Теория на конспирацията! – ще скочат Борисов и тези край него. Това сме го чували. Реалностите и обстоятелствата са други.

 

За осем години, когато Симеон и неговата Национална движение „Симеон Втори" ръководят, не е направено даже половин крачка за понижаване на зависимостите в енергетиката и други области от Русия. По време на 12-те години ръководство на Борисов тази „ традицията “ е продължена. България изплаща над 1 милиард на Москва поради АЕЦ „ Белене “ по арбитражно дело, стартира се планът „ Южен поток “, който пропадна, само че пък след него се осъществя Руски/Турски поток, който погълна към 3 милиарда и стана коз в ръцете на Путин да нападне самостоятелна Украйна.

 

Царският проект партията му да се върне на политическата сцена няма по какъв начин да е инцидентно или прочувствено скимване. Ако са правилни слуховете за хазартната пристрастеност на Симеон, то той си е направил сметката авансово. В ръката му се оказват карти като проваления, само че все по този начин лаком за власт Борисов, съветският дипломат Митрофанова, Волоколамският митрополит Антоний и кой знае още какъв брой и какви сили по съветска линия.

 

Едва ли царят би могъл да бъде още веднъж деен както преди време. Със сигурност обаче ще получи някакви финансови или други облаги, които не са за изпускане. Те в никакъв случай не са непотребни. Освен това Симеон въпреки всичко не е нито Шарл де Гол, нито Уинстън Чърчил и не се усеща длъжен към националните ползи.

 

Кой е генераторът тогава, който създава ток за новите упоритости, надничащи от резиденция „ Врана “?

 

Отговорът е къс: зависимостите по съветска линия. Борисов, който дава отговор за съставянето на държавното управление " Габровски " има остаряла дружба с Путин, която демонстрираше с ненаситност през годините. Спомнете си по какъв начин се буташе до Путин в Турция, с цел да върти с него " геврека " за стартиране на Турски/Руски поток...

 

Путин и Кремъл търпят проваляне в Украйна. Но те няма елементарно да се откажат от болните си упоритости, точно тъй като са заболели упоритости. Част от тях са свързани с България. Желанието на Путин естраната ни с държанието си да основава проблеми на НАТО и Европейски Съюз. Да се ускоряват антиевропейските настроения, като в това време се пропагандира възможен завой към Русия.

Случайно или не, тъкмо в този миг Българска национална телевизия излъчва кино лентата „ Реквием за една мръсница “, в който българският шпионин Емил Боев прави за смях резидентът на американското Централно разузнавателно управление на САЩ. Да живее българо-съветската дружба по всички фронтове, от епохи за епохи.

 

И каквото и да ни приказват или отхвърлят участниците в този развой, да знаете, че става дума за доста пари и огромни зависимости.

 

Руските шпионска мрежа работи необезпокоявана в България, до момента в който родните служби добродушно спят. А може и да не спят хората, а по този начин да им е подредено.

 

На 19 септември във Фрог нюз бе оповестена информация за нов отчет на Кремъл, който чертае усилването на кибервойната против НАТО и Евросъюза. До него се стигнало след огромните загуби на съветската войска по фронтовете в Украйна. Президентът Владимир Путин бил гневен на военното управление в Москва, което се провалило в интервенциите против Украйна, което довело Русия до ръба на стопански, политически и обществен срив.

 

В новият отчет са разказани дилемите и параметрите на деяние на съветските секрети служби през идващите месеци, до края на 2022 година За документа оповестяват няколко чужби разузнавания и дипломатически източници от столицата на Русия.

В един от разделите е отделено особено място на България, която влиза в пакета от удари против страни от НАТО и Европейски Съюз.

 

Русия се пробва да ускори директното си въздействие върху страната ни. За задачата се употребяват всички средства, в това число и Българската православна черква, която постоянно поддържа своите „ сътрудници “ от Руската православна черква, която пък е инструмент на Кремъл. И ето, че в София дойде Волоколамския митрополит и дружно с дипломат Митрофанова отиват при Симеон Сакскобургготски. Оттам в проекто-кабинета „ Габровски “ се появиха имена, свързани тясно с ръководството на царя и Национална движение „Симеон Втори", в това число и тройната коалиция.

 

От което следва разумният въпрос: Съдейства ли Борисов на този опит на Москва да се намесва във вътрешните работи на България?

 

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР