Разбира се, че мусът за Нова година ще е с

...
Разбира се, че мусът за Нова година ще е с
Коментари Харесай

Новогодишен мус от бял шоколад с шампанско и малини

Разбира се, че мусът за Нова година ще е с шампанско, по какъв начин другояче

Необходими Продукти

● бял шоколад - 150 г
● малини - 100 г пресни
● сметана - 200 мл сладкарска, течна
● белтък - 1 бр.
● шампанско - 250 мл
● захар - 3 - 4 с.л.
● желатин - 10 г

Начин на подготвяне

Разтворете захарта във шампанското и поставете на котлона, с цел да се сгрее половината от него. През това време хидратирайте желатина съгласно напътствията на производителя.

Преди да е завряло шампанското, отстранете от огъня, изчакайте една минута и разтворете в него желатина. Смесете с другата половина от пенливото вино и разбъркайте добре.

В четири чаши за шампанско пуснете по 4-5 малинки цели. Налейте транспарантната течност до по-малко от половината от равнището на чашите и оставете да стегне под надолнище.

След като желатинът се е втвърдил, пригответе шоколадовия мус. За задачата авансово си охладете добре сметаната и я разбийте с миксер на висока степен, до момента в който стане плътна и пухкава, само че не прекомерно.

Разтопете белия шоколад на слаб огън или водна баня и го сипвайте на части по ръбовете на съда при сметаната. Със силиконова шпатула и въртеливи придвижвания го интегрирайте до изцяло хомогенизиране.

Накрая разбийте на корав сняг белтъка с щипка сол и прибавете при муса още веднъж с плавни въртеливи придвижвания, с цел да остане той бухнал и въздушен.

Напълнете чашките догоре с тази бяло шоколадова примес и приберете в ледник за няколко часа, с цел да стегне. Ако бързате може да консумирате и незабавно, разликата е, че мусът ще е по-ефирен и не толкоз компактен.

Преди поднасяне украсете с останалите малини и по избор поръсете със златни пръчици за празничен лукс.

Един заслужен мус, с който да посрещнем Новата година и трапезата ни да е елегантна и красива.

Весели празници! Новогодишният мус от бял шоколад с шампанско и малини е страховит.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР