Разбиха организирана престъпна група за телефонни измами, действала на територията

...
Разбиха организирана престъпна група за телефонни измами, действала на територията
Коментари Харесай

Осем души са задържани за телефонни измами след мащабна акция

Разбиха проведена незаконна група за телефонни измами, работила на територията на цялата страна. Ударено е ядрото на " Ало " измамниците на територията на град Левски. Задържан е и техен помощник - " муле " в София.

Град Левски осъмна обсаден от полиция и жандармерия. Силите на реда нахлуха по едно и също време на 10 адреса. Часове продължи обискът в дома на импровизирано посочените за главатари на групата Димитър Серафимов, по прякор Келеша, и на сина му Васил.
Под обсада: Обиски и арести на телефонни измамници в Левски Задържани са повече от 10 души
Гергина, сестра на Димитър Серафимов, твърди, че " той си има заведение и си изкарва от там някой лев ".

" Направени са опити за прикриване на тези приходи, които са от измамите за узаконяване посредством питейно заведение ", твърди обаче Красимир Начев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Плевен.

Задържаните са престъпно проявени, с невисок обществен статус, без обучение, само че с висок стандарт на живот.

Снимка: btvnovinite.bg

" Става въпрос за едни първокласни къщи, едни първокласни коли, едни килограми злато, едно фукане много съществено. Т.е. живее се по метод, по който надали могат да си разрешат българските пенсионери, чиито пенсии пари крадат тези хора ", означи основният прокурор Иван Гешев.

Снимка: btvnovinite.bg
Защо хора дават хиляди левове на „ ало ” измамници? Семейство от София е дало 530 хиляди лева на мошеници, даже мъжът персонално е носил пари във Велико Търново
Христо Терзийски, шеф на Групово дело " Национална полиция ", заяви, че са арестувани 8 лица. " Ние ще предложим на наблюдаващия прокурор на база на събраните доказателства да се повдигне обвиняване за 7 лица ", сподели още Терзийски.

Сред арестуваните е и помощник със стаж на " Ало " лъжец при разрушените преди няколко месеца " телефонисти " в Горна Оряховица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР