Разбиха международна организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда, производство

...
Разбиха международна организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда, производство
Коментари Харесай

ГДБОП и румънски граничари пресякоха схема за контрабанда на тютюн

Разбиха интернационална проведена незаконна група, занимавала се с контрабанда, произвеждане и разпространяване на тютюневи произведения без бандерол.

Акцията е извършена взаимно от чиновници на ГДБОП и Граничната полиция на Румъни я, като дейностите са координирани от ОЛАФ и ЦПЮЕ /SELEC/.

Операцията е извършена на 16 и 17 август в Румъния след следствие по данни за 64 доставки на 330 тона занемарен тютюн от България за северната ни съседка , осъществени в интервала от 2022 година досега, като за задачата са били употребявани документи с погрешно наличие.
 Снимка 630793
Източник:

Установено е, че след внасянето на тютюна в Румъния, вместо да бъде изнесен към Чехия, както е по документи, той е превозен до особено пригодени пространства, където е бил култивиран, нарязван, пакетиран и след това популяризиран на дребно в цялата страна посредством платформи за електронна търговия.

При акцията са осъществени претърсвания на 23 адреса, конфискувани са към 10 тона тютюн , три тютюнопреработвателни уреди, два леки автомобила, товарен автомобил, микробус и парични суми.

Задържани под стража са осем участници в проведената незаконна група. Работата по документирането на случая продължава.
 Снимка 630792
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР