Разбиха международна мрежа за пране на пари в Европа, пренасяла

...
Разбиха международна мрежа за пране на пари в Европа, пренасяла
Коментари Харесай

Разбиха международна мрежа за пране на пари в Европа, пренасяла над 1 мил. евро на ден

Разбиха интернационална мрежа за пране на пари в Европа, пренасяла над 1 благ. евро дневно
Испанската и френската полиция оповестиха през днешния ден, че са разрушили интернационална мрежа, формирана от китайски жители, която е била в положение да изпира по един милион евро дневно в Европа. В Испания са били задържани петима души, в това число ръководителят на мрежата, съобщи Франс прес.
Разследването, извършено от френската Национална работа за битка с измамите
и испанската полиция, с поддръжката на Европол, е почнало, откакто през февруари 2021 година френски митничари разкрили край Перпинян над 500 000 евро, скрити в тайник в автомобил.
Под управлението на магистрат от профилирания междурегионален съд в Марсилия
следствието е „ разкрило съществуването на организация, профилирана в изпирането на пари, която работи на територията на страните членки на Европейския съюз най-малко от 2019 година насам “, се показва в взаимно официално съобщение, оповестено във Франция.
Мрежата е била формирана от китайски жители, пребиваващи в няколко европейски страни,
като е била в положение да придвижва през Европа повече от един милион евро в брой дневно. „ Начинът на деяние се основава на съществуването на многочислени пунктове за събиране на средства,
получени по-специално от трафик на подправени артикули,
данъчни и митнически измами и сводничество “. След това мрежата е провела „ пътуванията на съучастниците, виновни за превозването на сумите в Европа “, съгласно същия източник.
Тези парични прехвърляния са били проведени по шосе или по въздух,
съгласно друго взаимно прессъобщение, оповестено в Испания. По този случай в Испания на неуточнена дата в Мадрид, Валенсия, Аликанте и Барселона са задържани петима души, в това число ръководителят на групата, китайски предприемач.
Извършени са десетина обиска, вследствие на които са конфискувани над 167 000 евро в брой,
някои от които скрити в окачени тавани или кутии за лед, като за откриването им се дължи на намесата на полицейските кучета.
„ Тази интернационална интервенция разкрива преобладаващата роля
на азиатските незаконни организации в дейностите по изпиране на пари в Европа “, се споделя в умозаключение в прессъобщението на френската Национална работа за битка с измамите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР