Разбиха канал за трафик на наркотици, преминавал транзитно през България.

...
Разбиха канал за трафик на наркотици, преминавал транзитно през България.
Коментари Харесай

Край Пловдив: Арестуваха македонец и българин, превозвали над 130 кг марихуана от Европа към Турция

Разбиха канал за трафик на опиати, прекосявал директно през България. Съвместната интервенция е извършена от ДАНС, ГДБОП, ОД на МРВ Пловдив по сигнал за автомобил, който ще транспортира стоката по Автомагистрала „ Тракия “. Известно е, че опиатът е тръгнал от Западна Европа, а крайната точна е била Турция.
Прочетете още
По време на акцията са били арестувани над 130 кг марихуана. Задържани са двама души, единият от които македонски жител на 47 години. Същият към този момент е бил съден за контрабанда. Другият е български жител на 43г. – от Враца, само че живее в София. Предстои следствие за това има ли други лица, с които са оперирали.

Акцията е осъществена по сигнал, постъпил сигнал до ДАНС за идно превозване на неустановени по тип и количество опиати. По неотложност е образуван взаимен екип, зави шефът на ДАНС Николай Петров. Той добави, че при определяне на точния автомобил, който се движел по автомагистралата, последвала инспекция на „ Пътна полиция “ в Пловдив. Автомобилът се подчинил на сигнала на служителите на реда, които го спрели на 125 км посока София, и спрял без да се съпротивлява.

Последвала задълбочена инспекция, в наличието на поемни лице, било открито 24 кашони, като всеки от тях цялостен с марихуана. В 10 от тях е имало по 6 пакета, а в 14 - по 5 пакета. Стойността на този опиат в Турция е най-висока и евентуално по тази причина точно тази страна е била задачата на трафикантите.

В хода на инспекцията водачът на автомобила, който бил македонец, в началото споделил,че транспортира обувки. Малко по-късно обаче се отрекъл от тази версия и декларирал, че няма визия какво извозва. Всеки пакет е с имало малко над кг от тревистата маса. Той към този момент има престъпно досие, като през 2015 е осъждан. Пък сегашния миг условната му присъда е изтекла.

За това действие законът планува 5 до 15 години и санкция до 20 000до 100 000. Автомобилът с марка „ Пежо “ следва да бъде иззет. Той е бил благосъстоятелност на българска компания. Предстои на причинителите да бъде повдигнато обвиняване. В момента те са арестувани в ареста. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР