Районоколо Тюленово е отцепенот полицията и военните заради сигнал за

...
Районоколо Тюленово е отцепенот полицията и военните заради сигнал за
Коментари Харесай

Откриха дрон край Тюленово с прикрепено към него вероятно взривно устройство

Район към Тюленово е отцепен от полицията и военните поради сигнал за намерено летателно средство. По непотвърдена информация се касае за дрон , към който има прикрепено евентуално взривно устройство . В момента текат профилирани дейности на място , чака се публична информация от управляващите.

Сигналът е подаден нощес, към 22:00 ч.

В обществените мрежи първо са оповестени фотоси от Радослав Русев. Той твърди, че до късно нощес устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация .

" Цялото устройство е дълго сред 3 и 3.5 м, а бомбата – към 50-60 см .В региона има ресторант и хотели, а институциите бездействат към този момент 10 часа ", уточни Русев.

Гости на хотела, който менажира той, са видели дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите, на които е сниман.

От Министерството на защитата осведомиха, че модулно формирование за неутрализиране на муниции от Военноморска база Варна е задействано по сигнала.

Специализираният екип в състав от петима военнослужещи е излязъл в 06:10 ч. тази заран. На място той ще извърши разузнаване на предмета, след което ще бъде взето решение къде да бъде осъществено обезвреждането.

Военнослужещите работят след постъпило искане от регионалния шеф на Област Варна и по предписание на началника на защитата.


Според Димитър Ставрев - специалист от сп. „ Клуб Криле ", към безпилотния летателен уред има прикрепена мина .

„ Това е типична настройка от спора в Украйна . И двете страни употребяват сходни апарати ”, безапелационен е Ставрев.

По думите на експерта може да се допусна, че това е един от дроновете, които се употребяват от украинските въоръжени сили за офанзива над Кримския полуостров.„ Сблъсъкът не е бил задоволително мощен, с цел да се взриви устройството ”, добавя специалистът.

Васил Данов е боен специалист и член на Атлантическия съвет. Той е безапелационен, че у стройството би трябвало да бъде обезвредено, тъй като може да бъде рисково .

„ Прилича ми на мина , която може да нанесе провали на жива мощ, военнослужещи. Твърде дребна е да порази морски съд ”, счита специалистът.

Според него е допустимо устройството да е развалено от морската вода.


Темата разяснява и някогашният боен водач ген. Спас Спасов.

Той оприличи прикрепеното оръжие към дрона като снаряд .

Източник:БТА, МО, Министерство на вътрешните работи, nova.bg

Снимки: Radoslav Rusev

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР