Районният съд във Варна наложи условни присъди на двама жители

...
Районният съд във Варна наложи условни присъди на двама жители
Коментари Харесай

Осъдиха двама души за купуване на гласове

Районният съд във Варна наложи условни присъди на двама поданици на Белослав за пазаруване на гласове по време на акцията за парламентарните избори през 2017 година, оповестиха от пресслужбата на съда.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, 33-годишна жена и 38-годишен мъж бяха приети за отговорни за закононарушение срещу политическите права на жителите.

В две обитаеми места - Белослав и Велико Търново, мъжът предложил на общо 18 души имотна полза - парични суми от по 30 лв. на човек, за да ги склони да упражнят изборните си права в интерес на избран претендент на съответна политическа партия, посредством гласоподаване с преференция. Жената пък предложила на общо 38 души от Белослав парична полза - суми от по 30 лв., с цел да дадат вота си за избран претендент.

Подсъдимите са с чисто правосъдно минало, а Районният съд им наложи санкции от по четири месеца "лишаване от независимост ", чието осъществяване се отсрочва с 3-годишен изпитателен период. Съдебният акт е финален, допълват от пресслужбата на съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР