Районният съд в Монтана потвърди наказателно постановление, издадено на 12.06.2020

...
Районният съд в Монтана потвърди наказателно постановление, издадено на 12.06.2020
Коментари Харесай

Съдът в Монтана наказа със 7 бона глоба фирма в Кула за незаконно транспортиране на отпадъци в Сърбия

Районният съд в Монтана удостовери наказателно разпореждане, издадено на 12.06.2020 година от шефа на РИОСВ-Монтана, с което на Едноличен търговец,,Д. – В. – Д. Д. " от Кула, област Видин, е наложена глоба от 7000 лв. за нарушаване на Закона за ръководство на отпадъците.
На 27.04.2020 година след била осъществена инспекция по документи в Екоинспекцията в града на Огоста по отношение на осъществяване на трансграничен транспорт на боклуци от Република Сърбия до Монтана на площадката на компания, "В. В. Ц. " ЕООД. От информация в Национална осведомителна система за боклуци на Изпълнителната организация по околна среда – обществен указател на лицата, притежаващи документи за осъществяване на активност с боклуци, и във водените регистри на РИОСВ-Монтана било открито, че търговецът не има регистрационен документ за активност по събиране и превозване на боклуци. Затова чиновниците съставили Констативен протокол на Екоинспекцията, а по-късно и Акт за определяне на административно нарушаване /АУАН/ и било издадено наказателно разпореждане за глоба от 7000 лв. на Едноличен търговец, "Д. – В. – Д. Д. ", представлявано от Д. В. Д.
С жалбата до Районния съд едноличният търговец оспорва наказателно разпореждане като твърди, че същото е незаконосъобразно, а казусът е незначителен. След като се срещна с писмените доказателства и изслуша очевидците съдът реши фактическата конюнктура за несъмнено открита и разгласи жалбата за неоснователна. Съдът не показа и възражението за незначителност на случая поради високата социална заплаха на осъщественото действие, засиления специфичен режим на превозването на боклуци и следствията, които могат да настъпят за околната среда при положение на нарушение на законовите правила. Затова съдът удостовери имуществена глоба в размер на 7 000 лв. на Едноличен търговец,,Д. – В. – Д. Д. " от Кула за административно нарушаване на Закона за ръководство на отпадъците.
Решението предстои на касационно обжалване в 14-дневен период от пред Административния съд в Монтана.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР