Районният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане на

...
Районният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане на
Коментари Харесай

Постоянен арест за шофьор, карал с 2,79 промила алкохол в Монтана

Районният съд в Монтана издаде непрекъсната мярка за задържане на 30-годишния М.С. от Вършец, който на 12 юли т.г. карал автомобил след приложимост на огромно количество алкохол и се опитал да избяга от полицията при опит да го спре за инспекция, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Към 22:00 ч. във вторник полицейски патрул в Монтана подал сигнал със стоппалка на М.С., който карал „ Опел “ със софийска регистрация. Той не спрял, а вместо това ускорил придвижването на колата. Започнало гонене из улиците на Монтана, при което М.С. се блъснал с огромна скорост във вход на жилищен блок. Проверката с дрегер открила, че кара с 2,79 промила алкохол, при пределно позволена норма от 0,50 промила.

Срещу нарушителя е заведено досъдебно произвеждане по член 343 от Наказателен кодекс, който планува дейно наказване от една до пет години.

За решението на съда да задържи в ареста нарушителя до произнасянето на присъда против него е повлияло и престъпното минало на М.С. Той е неведнъж осъждан и е изтърпявал ефикасни присъди за разнообразни закононарушения. През 2017 година М.С. е бил осъждан и за шофиране след приложимост на алкохол, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР