Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Заради заплахи към бившата му приятелка: Съдът в Дупница наложи постоянен арест на прокурорския син от Перник

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с 20-годишен мъж от Перник, притеглен от Софийска районна прокуратура като обвинен за закононарушение - закана за ликвидиране към момиче, с което са имали интимна връзка, оповестиха от съда. 

С определение на Върховният касационен съд, прекратеното пред съда в Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница.

Съдът почете настояването на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение във връзка с Васил Михайлов, допълниха от правосъдната институция.

Става въпрос за сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил, казаха от прокуратурата.

Налице е обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към посоченото закононарушение, осъществено с четири обособени действия, поради събраните все още гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи, показаха от съда. Налице е и действителна заплаха от осъществяване на закононарушение. Първото действие от продължаваното закононарушение и осъществено, директно след вземането на мярка за неотклонение " домакински арест ", по дело на Софийския областен съд и все още наказателното произвеждане, е в правосъдна фаза. Второто и третото действие са осъществени, до момента в който обвиненият е с мярка " задържане под стража ", а четвъртото е осъществено откакто на В.М. е наложена мярка " домакински арест " по същото наказателно дело на Софийския областен съд.

На 14 септември на потърпевшата е обезпечена персонална, физическа защита, с разпореждане на прокурор от Софийска районна прокуратура. Към сегашния миг против Васил Михайлов има други две висящи досъдебни производства, това дефинира обвинения като персона с висока степен на социална заплаха, написа в претекстовете на съда.

Съдът е отхвърлил като неоснователни възраженията на отбраната, в това число и това, че обвиненият е с мярка за неотклонение " домакински арест " по дело на Софийския областен съд, поради което да му бъде постановена по-лека мярка, казаха от съда. Съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, тази мярка може да се промени когато и да е на правосъдното произвеждане.

Определението на Районен съд – Дупница, с което във връзка с Васил Михайлов от Перник е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в тридневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.

На 13 септември Софийската районна прокуратура упрекна Васил Михайлов за четири закани за ликвидиране на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от Михайлов. Първият случай на опасност е бил още когато Михайлов бе освободен в началото под домакински арест преди към година. Другите закани за ликвидиране са били през декември 2022 година, на 1 юли т.г. и на 21 юли т.г.

Михайлов има обвинявания за други осем закононарушения, осъществени на територията на Перник, в интервала от ноември 2021 година до юни 2022 година По делото против него беше импортиран обвинителен акт в съда за нанасяне на междинни телесни повреди на три лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на две лица, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и за закана с ликвидиране.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР