Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "парична гаранция"

...
Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "парична гаранция"
Коментари Харесай

Собственикът на депото за боклук край Дупница на свобода срещу 10 000 лева

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "парична гаранция " в размер на 10 000 лева във връзка с Кольо Илиев - притежател на "Феникс Дупница ", и дефинира 10-дневен период за внасяне на паричната гаранция, считано от през днешния ден. При непредставянето ѝ в посочения период, съдът може да вземе на подсъдимия по-тежка мярка за неотклонение. Това оповестиха от съда в Дупница.

Съдът не е почел настояването на районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража ". Съставът се е съобразил с чистото правосъдно минало на Илиев, типа и размера на плануваните в закона санкции, здравословното му положение и неговата възраст - 67 години.

Определението предстои на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Кюстендил, в тридневен период.

Собственикът на депото за боклуци край Дупница се съобщи в полицията

Кольо Илиев е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че от неустановена дата до 5 февруари 2020 година в землището на град Дупница е управлявал боклуци от разнородни материали, с непостоянен все още тип и генезис, не по открития ред и с това е основана заплаха за живота и здравето на другиго или са породени немаловажни вреди на околната среда.

Илиев се съобщи в полицията на 7 февруари, след тридневно търсене, с цел да му бъде връчен акт за преустановяване на активността на предприятието "Феникс Дупница ". На 5 февруари в предприятието му беше осъществена профилирана полицейска интервенция. Там, както и на други адреси на Кольо Илиев, бяха направени разпити, претърсвания и изземвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР