Районният съд в Добрич взе мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд в Добрич взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Британецът, увредил около 70 автомобила в Добрич, остава в ареста с решение на съда

Районният съд в Добрич взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на У. Д., притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за незаконно разваляне на непознати движими движимости, при което са последвали обилни имуществени вреди. Мъжът е упрекнат за това, че в нощта на 21 против 22 декември 2022г., в Добрич, увредил към 70 паркирани автомобила, като нарязал гумите им. Обвиняемият е английски гражданин.

Районният съд откри, че от показаните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че точно обвиненият е осъществил вмененото му незаконно посягане, което се санкционира с отнемане от независимост до 10 години. Този извод се извежда от осъществените досега дейности по следствието – разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление, протоколи за непринудено предаване, назначената и направена видеотехническа експертиза.

Според съда без значение от събитието, че обвиненият е неосъждан доказателствата сочат, че съществува заплаха при по-лека мярка той да се укрие с оглед отбягване на наказателно гонене, или да извърши друго закононарушение. Опасността обвиненият да се укрие се обосновава и от събитието, че той е непознат жител и би могъл да напусне рамките на страната, без значение от посочения по делото адрес, отбелязва съдът. Мъжът е притеглен като обвинен за тежко съзнателно закононарушение, а осъщественото на 22 декември 2022г. се характеризира с висока социална заплаха, показва още съдът.

Определението на Районния съд предстои на обжалване в 3-дневен период. В случай на тъжба въззивното произвеждане е планувано за разглеждане пред Окръжен съд – Добрич за 3 януари 2023г., от 13.30 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР