Районният съд в Бургас осъди на 3 години затвор 26-годишният

...
Районният съд в Бургас осъди на 3 години затвор 26-годишният
Коментари Харесай

Бургаският съд наложи 3 г. затвор на мъжа, нападнал пенсионерка на автобусна спирка

Районният съд в Бургас осъди на 3 години затвор 26-годишният мъж, който тази пролет атакува и рани стара жена на спирка на градския превоз, съобщи БНР. Случаят е от май, а за него се разбра, откакто локален уебсайт разгласява фрагменти от намираща се покрай случая охранителна камера. След нападението потърпевшата 73-годишна жена бе със счупена тазобедрена става, а след това се оказа, че нападателят Живко Кючуков на два пъти се е лекувал от параноидна шизофрения.

От експертиза по делото се схваща, че все още на нападението младият мъж е бил вменяем. Затова магистратите утвърдиха поисканото от прокуратурата наказване от 4 и половина години затвор.

Тъй като Живко Кючуков призна виновността си и делото се гледаше по съкратена процедура, наказването му се редуцира на до 3 година Мъжът ще би трябвало да заплати и близо 20 хиляди лв. обезщетение на потърпевшата.

Адвокатите й декларират, че месеци след случая дамата не може да се възвърне от контузията. Самият нападател е обяснил постъпката си с това, че му било кипнало, показва БНР. Днешното решение на съда може да бъде протестирано или обжалвано, като отбраната на Кючуков не разяснява дали ще апелира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР