Районният кмет на Средец настоя да бъдат премахнати палатките около

...
Районният кмет на Средец настоя да бъдат премахнати палатките около
Коментари Харесай

Издигат ограда около Паметника на съветската армия

Районният кмет на " Средец " настоя да бъдат отстранени палатките към монумента

Експерти от регион " Средец " са изготвили констативен протокол за положението на Паметника на Съветската войска в София. Той е изпратен на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение достъпа на жители наоколо до оборудването посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли. Това разгласи във Фейсбук кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

Той твърди, че има уверението на регионалния шеф на София-град Вяра Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно. " За разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им ", отбелязва Трайков.

Районният кмет написа още, че в писмо до дирекция " Сигурност " на Столична община е изискал да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

На 9 август от " Левицата! " направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на " Българска социалистическа партия за България " и на " Възраждане ". В известие до медиите на 11 август от регионалната администрация обясниха, че не могат да се ангажират с съответен период за преместването на паметника, предвид на времето, което се изисква за привършване на процедурата.

Министерският съвет реши на 2 август статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София да бъде изменен от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Това значи, че парцелът е в ръководство на регионалния шеф Вяра Тодева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР