Районната прокуратурата във Видин повдигна обвинение за причиняване на леки

...
Районната прокуратурата във Видин повдигна обвинение за причиняване на леки
Коментари Харесай

Прокуратурата с обвинение към нападателя на журналисти на Канал 3

Районната прокуратурата във Видин повдигна обвиняване за причиняване на леки телесни повреди и безчинство против ръководителя на Гражданско придвижване "БОЕЦ " Георги Георгиев за нападението му над журналистически екип на "Канал 3 ", осъществено на 5 юни 2019 година във Видин. На Георгиев е наложена мярка за неотклонение "подписка ".

Екипът на малкия екран беше във Видин, поради следствие, обвързвано с финансирането и задачите на обявилото се за гражданско придвижване БОЕЦ, което е заявило единствено 447 лв. доходи. По време на опитите ни да разберем истината, очевидно раздразнителен – Георги Георгиев безусловно атакува екипа ни. За грозната сцена той употребява и брачната половинка си, която го придружаваше.

Публикуваме известието на прокуратурата без редакторска интервенция:

На 26.06.2019 година в Прокуратурата на Република България е постъпил сигнал от Ива Стоянова, програмен шеф на телевизия „ Канал 3 “ по отношение на осъществено посягане над екип на малкия екран на 05.06.2019 година в гр. Видин от Георги Георгиев, ръководител на Групово дело “БОЕЦ “. Материалите са изпратени на способената прокуратура – Районна прокуратура – Видин.

С разпореждане на Районна прокуратура – Видин от 13.06.2019 година е формирано досъдебно произвеждане за безчинство / член 325 ал.1 от НК/ и за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди /чл. 131 ал.1 т.12 по отношение на член 130 ал.2 от НК/.

В хода на следствието са изискани и приложени документи, извършени са разпити на очевидци, в това число и на потърпевшите от закононарушенията, изискани и постъпили са аудио записи и писмена информация за подавани сигнали на тел.112, както и информация от шефа на ОД Министерство на вътрешните работи - Видин по отношение на отразени инспекции на лица и посетени сигнали, касаещи процесния интервал и разследваните случаи.
Назначени и направени са правосъдно медицински експертизи за типа и характера на породените телесни пострадвания на потърпевшите.
На 16.07.2019 година на Георги Георгиев е предявено на разпореждане за привличането му като обвинен за това, че на 05.06.2019г. в гр. Видин, на обществено място – пред постройката на ТПКИ "Д. Благоев “, находящо се на ул. "Цар Иван Асен II “ № 3, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази във връзка с журналистически екип на телевизия "Канал 3 “, нанесъл удар с ръка в региона на главата на Т. В. Г.– водач в телевизия "Канал 3 “, както и удар с крайник в региона на слабините и удар с ръка по лицето на П. Н. П. – кореспондент в телевизия "Канал 3 “ – закононарушение по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс.

Наказателната отговорност на Георги Георгиев е ангажирана и за причиняване на леки телесни повреди на членовете от телевизионния екип на „ Канал 3 “ по хулигански подбуди – две закононарушения по член 131 ал.1, т.12 във вр. с член 130, ал.2 от Наказателен кодекс.

На потърпевшия Т. В. Г., обвиненият Георгиев е предизвикал травма на лява скулна област с отток и зачервяване, довело до болежка и страдалчество, а на П. Н. П. - кореспондент в телевизия "Канал 3 “ - травма на дясна челно слепоочна област с оток и зачервяване, довело до болежка и страдалчество.

Георги Георгиев е с мярка за неотклонение "Подписка “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР