Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Органите на реда търсят кой надраска със спрей 4 коли на украинци във Варна

Районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане по отношение на няколко случая на надраскани със спрей коли на непознати жители , оповестиха от държавното обвиняване

Производството е по член 162, алинея 1 от Наказателен кодекс - за дейности, проповядващи ненавист, учредена на националност.

На 15 октомври 2023 година в полицията в града от украинка е подаден сигнал , че колата й, която била паркирана пред жилищен блок в ж.к. " Чайка " във Варна,, е била надраскана със спрей. По случая незабавно е почнала инспекция, при която станало ясно, че още три автомобила на украински жители също са станали обект на сходно посягане в интервала от 14 до 15 октомври.

Работата по изясняване на всички обстоятелства и условия към случаите продължава.
 Тийнейджър ограби магазин и наби украинец в Слънчев бряг
Тийнейджър ограби магазин и наби украинец в Слънчев бряг

Полицията го арестува

По-рано Нова телевизия заяви, че по коли на доброволци от Украинския дом в със спрей са надраскани надписи " Вън " и " Путин ".

" Не знам кой може да постъпи по сходен метод. Преди няколко месеца ни бяха залепили съветското знаме на постройката. Заплашвали са ни и с SMS-и. Стигало се и до кражби на жилища. Притесняваме се от нови набези ", разяснява пред медията Евгения Волкова , ръководител на дома.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР