Районната прокуратура във Варна привлече като обвиняем и задържа за

...
Районната прокуратура във Варна привлече като обвиняем и задържа за
Коментари Харесай

Заловиха 40 000 къса цигари без бандерол, задържаха Искрен за 72 часа

 Районната прокуратура във Варна притегли като обвинен и задържа за период до 72 часа 44-годишния Искрен И. Мъжът е съпричастен към държането на 40 000 цигари без бандерол. Прокуратурата ще внесе на следващия ден искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража “ във Варненския областен съд.

Обвиненият за държане на акцизни артикули без бандерол - закононарушение по член 234, алинея 3, т. 1, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, е направил действието в изпитателния период на предишно наказание. През януари тази година Искрен И. е бил наказан условно за същото закононарушение от състав на Варненския областен съд.

Установяването му като причинител е станало по време на втория стадий на профилирана полицейска интервенция по противодействието на разпространяване на акцизни артикули без бандерол във Варна. Искрен И. е бил открит в миг на разтоварване на кашони с цигари от лек автомобил дружно с още едно лице. Иззетите 40 000 къса цигари са от марката " Минск суперслимс “. Кутиите не са били облепени с акцизен бандерол.

По време на първия стадий от полицейската интервенция са били хванати 600 000 цигари без бандерол – марки " Карелия “ и " Реджина “. Стойността им се пресмята на към 200 000 лв.. Установени са били двама мъже, които обяснили, че не са знаели какво транспортират.

Действията по следствието не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР