Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка по

...
Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка по
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за починалите в Пловдив. Министърът: Това е върхът на айсберга

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди инспекция по изявления в медиите за двама умряли пациенти, които чакаха дълго време на стълбите банкет в пловдивската УМБАЛ " Свети Георги ".

По случая е формирана кореспонденция, като инспекцията по нея е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, оповестиха от държавното обвиняване.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на всички нужни дейности за цялостно изясняване на фактическата конюнктура.

Срокът за привършване на инспекцията е 15 дни.

По време на постоянния брифинг на Националния действен щаб здравният министър проф. Костадин Ангелов също разяснява случая.

" Това което се случва в Пловдив, е върхът на айсберга. Само че, за какво се случват такива неща - тъй като системата е нереформирана, само че в този момент не е време за промени. Проведох диалог с шефа на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов, назначена е инспекция. Аз желаех и инспекция от прокуратурата кой крив, кой прав и до момента в който не завърши инспекцията, аз не мога да взема никакво отношение ", сподели той.

По думите на здравния министър, това, което се случва е неприемливо, недопустимо за човешките очи .

" Вчера бях в публичната телевизия и там един доктор, болен от Коронавирус, сподели, че системата е пренатоварена. Да, това, което се случва е неприемливо, недопустимо за човешките очи. Само че, когато работите и познавате системата в елементи, истината има друг оглед. Това което знам като информация преди приключването на инспекцията е, че лекарите и сестрите са били задоволително, те са си били по местата и са работели с други пациенти. Подкрепяйте здравната система, прикани министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР