Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу 35-годишния Димитър М.,

...
Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу 35-годишния Димитър М.,
Коментари Харесай

Обвиниха чичото на убития от питбула Тошко

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвиняване против 35-годишния Димитър М., притежател на питбула, умъртвил 3-годишния Тошко в село Мокрище.

Димитър, който е чичо на момченцето, бе арестуван през вчерашния ден дружно с 21-годишната си брачна половинка и 43-годишния татко на детето. Трагедията се разигра към 14 часа в ромската махала на пазарджишкото село.

Момченцето било в къщата на вуйна си, когато споделило, че му се върви до тоалетната и излязло на двора. По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, макар че кардинално питбулът стоял вързан с верига, в този миг е бил пуснат. Кучето се нахвърлило върху детето и му прегризало гърлото. Тошко е умрял на място.

На 35-годишния притежател на питбула Димитър М. е повдигнато обвиняване, че не е положил задоволително грижи за животното, което е предизвикало гибелта на детето, заяви пред Дир.бг представителят на Районната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов. По закон за това закононарушение е планувано наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция до 10 хиляди лв..

Чичото на момченцето ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще внесе искане в Районния съд в Пазарджик да му бъде наложена непрекъсната мярка "задържане под стража ".

По думите на прокурор Пантов, бащата и лелята на Тошко ще бъдат освободени от ареста, откакто им изтече 24-часовия период.

В хода на извършеното следствие е осъществен оглед на местопроизшествието, към който е прибавен и фотоалбум, разпитани са очевидци, назначена е съдебно-медицинска експертиза, известени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, издадени са наставления, като ограничения за него би трябвало да бъдат взети от съответните контролни органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР