Районната прокуратура в Добрич предаде на съд управителя и представляващ

...
Районната прокуратура в Добрич предаде на съд управителя и представляващ
Коментари Харесай

Районната прокуратура в Добрич предаде на съд управителя на мина "Оброчище"

Районната прокуратура в Добрич съобщи на съд шефа и представляващ "Евроманган " ЕАД Дейвид Уелингс. Внесеното разпореждане в Районния съд е за налагане на административно наказване "глоба " като Уелингс бъде освободен от наказателна отговорност, заяви пресцентърът на Апелативната прокуратура.

Управителят и представляващ "Евроманган " ЕАД е бил притеглен като обвинен през ноември 2017 година от Районната прокуратура за това, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията на сдружението не е изискал от съда да бъде намерено произвеждане по неплатежоспособност. Районната прокуратура е събрала задоволително доказателства по делото, от които излиза наяве, че сдружението, което е концесионер на мина "Оброчище ", е изпаднало в неплатежоспособност от 30 юни 2016 година, показват от пресслужбата.

Натрупаните обществени отговорности към Национална агенция за приходите са към 1.5 милиона лв.. "Евроманган " има отговорности и към частни кредитори за доставки и превоз в размер на към 100 000 лв.. На "Енерго Про " ЕАД сдружението дължи 300 000 лв.. Разпоредбите на Наказателния кодекс плануват наложително освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване "глоба " от 1000 до 5000 лв. при едновременното съществуване на три предпоставки, какъвто е казусът: деецът да е притеглен за закононарушение, което се санкционира с "лишаване от независимост " до три години, да не е осъждан и да не е бил освобождаван досега от наказателна отговорност, разясняват от Апелативната прокуратура.

Управителят на изпадналото в неплатежоспособност сдружение "Евроманган " е гражданин на Англия със статут на непрекъснато пребиваващ в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР