Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора не регистрира регистрира

...
Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора не регистрира регистрира
Коментари Харесай

РИК Стара Загора отказа да регистрира листата на Демократична България |

Районната изборна комисия (РИК) в Стара Загора не записва регистрира листата с претендентите за депутати на " Демократична България ".

Причината за отхвърли е, че кандидатската листа и пълномощното не са подписани собственоръчно от представляващите обединяването Христо Иванов и Атанас Атанасов, както изисква Изборният кодекс, а " върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване ", съгласно  

От РИК са изискали от Демократична България " показват нужните документи подписани собственоръчно от представляващите обединението, както и показаните разпечатани бумаги /предложение и пълномощно/ да бъдат изпратени на електронната поща на РИК до 17,00 часа на 12.10.2021г. /законово регламентирания период за вписване на кандидатски листи/ ". Водачът на листата в Стара загора Атанас Славов, който е учител по конституционно право е поканен да " завери показаните бумаги, като правилни с оригиналите им, само че той отхвърли с аргумента, че легализация съгласно него не е нужна ". В 17,36 часа на електронната поща на РИК – Стара Загора получен имейл с адресант " Надежда Йорданова " с атачмънт, а две минути по-късно още един. РИК не са взели под внимание получените документи, защото " горепосоченият имейл не е измежду публично заявените електронни адреси за преписка на Коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ ". " По време на съвещание на РИК, в 18,02 часа, в залата влезе госпожа Магдалена Владимирова Овчарова, предоставяйки на Председателя на РИК една флаш-памет ", написа в решението на РИК. 

Членовете на РИК Стара Загора са решили, че " липсват годно подписани предложение (Приложение №73-НС) и пълномощие на приносителите от Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов, в качеството им на представляващи Коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ " и за това няма да записват листата. 

Решението на районната комисия може да бъде обжалвано в тридневен период, което евентуално ще направи обединяването.

Все още няма коментар от Демократична България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР