Районна прокуратура – Враца е предала на съд Р. Николов

...
Районна прокуратура – Враца е предала на съд Р. Николов
Коментари Харесай

Рецидивист отива на съд за поредна измама

Районна прокуратура – Враца е предала на съд Р. Николов за въвеждане в подвеждане и причиняване на имотна щета в размер на 2500 лв..

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Същият е неведнъж осъждан за осъществени от него измами и документни закононарушения.

От дълги години обвиненият не поддържал връзки със сестра си, която има лозови масиви и винарна в землището на с. Винарово. Въпреки това той употребявал името й и това на компанията й за осъществяване на противоправна активност.

През м. септември 2014 година Николов се срещнал с няколко познати, на които декларирал, че има опция да им достави грозде против възнаграждение от лични лозови масиви, находящи се в землището на с. Капитановци, обл. Видин. Той ги убедил да намерят още купувачи, като по този метод стоката ще бъде доставена с по-голям камион и цената на транспорта ще бъде на по-изгодна за тях цена.

Желаещите да се възползват от „ офертата “ на Николов събрали сумата от 2500 лв. и му я предали. Впоследствие обаче той не докарал обещаното грозде и не върнал дадените му пари и потърпевшите от „ договорката “ подали тъжба в прокуратурата.

В хода на следствието било открито, че обвиненият измамил и други хора по разнообразни схеми. Той нито се занимавал с развъждане на грозде, нито имал действителна опция и желание да извърши обещаното.

В реалност все още на осъществяване на следващото незаконно действие Николов изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “ от 24.09.2011 година до 29.03.2014 година, когато бил пуснат в спиране до 28.07.2015 година Тъй като на тази дата той не се върнал в пандиза, с депеша на Групово дело „ Изпълнение на санкции “, същия ден той бил разгласен за общодържавно търсене.

Впоследствие бил арестуван и понастоящем се намира в Затвора в гр. Враца.

Предстои следващото за Николов дело да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР