Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж,

...
Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж,
Коментари Харесай

Съдят мъж, държал цигари без бандерол за 34 000 лева

Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против 40-годишен мъж, държал акцизни артикули без бандерол.

Обвинението против Тодор М. е за това, че на 24 януари 2017 година на път Плевен-Никопол и в с.Буковлък, областПлевен държал акцизни артикули без бандерол – тютюневи произведения – 4620 бр. кутии с цигари, разнообразни марки, на обща стойност 34 006 лв., когато подобен се изисква по Закона за акцизите и данъчните хранилища и Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения.

През януари 2017 година обвиненият придобил по непостоянен метод акцизни артикули – 4620 бр. кутии с цигари разнообразни марки, без бандерол, които оставил за предпазване в населяван от него парцел в с.Буковлък, като част от тях – 1620 бр. кутии скрил в тайник в пода на помещение.

Във вечерните часове на 24 януари 2017 година, обвиненият натоварил в персоналния си автомобил 3000 бр. кутии цигари и се отправил от с. Буковлък към друго обитаемо място.

Същата вечер чиновници на Сектор „ ПИП” при ОД на МВР-Плевен, след получена информация направили инспекция на лекия автомобил, при която разкрили цигарите без бандерол.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР