Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд 49-годишен рецидивист

...
Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд 49-годишен рецидивист
Коментари Харесай

Предадоха на съд рецидивист и непълнолетна за серия от кражби

Районна прокуратура – Велико Търново съобщи на съд 49-годишен рецидивист за осъществени обири на движимости от жилища. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението против Николай К. е за това, че в интервала 8 септември 2016 година до 13 октомври 2016 година от жилища в гр. Велико Търново, при изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение, посредством разваляне на загради крепко направени за отбрана на парцел – взломяване на входни порти и потребление на техническо средство отвертка и лек автомобил, лишил от владението на разнообразни притежатели без тяхното единодушие с желание незаконно да присвои непознати движими движимости на обща стойност 3147,50 лева

На 8 септември 2016 година от апартамент на ул. „ К. Паница” откраднал златни и сребърни украшения, въдици и преносим компютър. На 13 октомври 2016 година от апартамент на ул. „ Оборище” - два портативни компютъра със зарядно устройство и батерия, слънчеви очила и 260 лева

Обвиняемият е осъждан с дванадесет влезнали в действие присъди. Регистриран като лице, представляващо интерес за органите на Министерство на вътрешните работи по линии „ ПЗО на МПС “, „ домови обири “ и „ грабежи “. Често сменя местонахождението си в разнообразни обитаеми места на територията на страната, като във Велико Търново дошъл с автомобил „ Рено “, с цел да извърши обири от жилища.

По обвиняване на Районна прокуратура – Велико Търново малолетно момиче е предадено на съд за кражба на детска количка.
Обвинението против М. Н. е за това, че на 26 декември 2017 година в гр. В. Търново, ул. „ В. Левски”, пред фотостудио, като малолетна, само че разбирайки свойството и смисъла на действието и можейки да управлява постъпките си, лишила непознати движими движимости, които не са били под непрекъснат контрол - детска количка и сгъваем панер за нея на стойност 1017.38 лева, от владението на притежателя, без неговото единодушие с желание незаконно да ги присвои. Престъпление по член 195, вр. член 194, вр. член 63 от Наказателен кодекс.

Пострадалото семейство влезнали във фотостудио, с цел да снимат детето си, като оставили детската количка и сгъваемия панер на тротоара. В този миг от там предходна обвинената, придружавана от две по-възрастни родственици. /Обвиняемата е гр. Павликени, от така наречен джебчийски среди/. Видяла количка и сгъваемия панер и решила да ги открадне. Огледала се и невъзмутимо свалила количката от тротоара и почнала да я тика, отдалечавайки се бързо от мястото, а след нея, на известно разстояние, вървели съпътстващи я дами.

Малко по-късно, поглеждайки на открито потърпевшите видели, че количката я няма и незабавно тръгнали да я търсят. Минувачите ги насочили в посока към момичето, което се опитвало да скрие количката до близко заведение, а съпътстващите я родственици, виждайки търсещите количката, почнали да крещят и да всяват ужас.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР