Районна прокуратура-Велико Търново наблюдава и ръководи досъдебно производство за закана

...
Районна прокуратура-Велико Търново наблюдава и ръководи досъдебно производство за закана
Коментари Харесай

Жена се закани с убийство като използва пистолет

Районна прокуратура-Велико Търново следи и управлява досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране, при която е употребявано оръжие.

На 23.01.2023 година към 10,00 часа Е.А. от гр. Велико Търново, неосъждана, със законно притежавано огнестрелно оръжие – револвер, влезнала във фризьорски салон, находящ се в гр. Велико Търново, където работела свидетелката Ц.Т. от с. Присово. Двете лица били насрещни страни по гражданско дело, по което имали спор по отношение на неподвижен парцел. Е.А. нанесла удар по гърба на Ц.Т., която се уплашила, побягнала и излязла отвън салона.

На намерено, отвън салона, Е.А. произвела един изстрел с револвера, който бил ориентиран към земята. Междувременно Ц.Т. съумяла да избяга и да се скрие. Е.А. се върнала назад в салона, където се заключила дружно с оръжието и персонално подала сигнал на тел.112 по отношение на случая. След няколкочасови договаряния със чиновници на Министерство на вътрешните работи, същата отключила салона, предала оръжието и е арестувана за период до 24 часа.

По случая в Районно ръководство – гр. Велико Търново е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс, като навреме е известен дежурния прокурор при Районна прокуратура-Велико Търново, който неотложно е дал съответните инструкции по следствието.

Предстои осъществяване на съответните процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, назначение на експертизи, събиране на относими документи.

Разследването продължава под наблюдението и управлението на Районна прокуратура-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР