Районна прокуратура в Стара Загора все пак измисли законен начин

...
Районна прокуратура в Стара Загора все пак измисли законен начин
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора все пак измисли как да поиска арест за касапина с макетния нож


Районна прокуратура в Стара Загора въпреки всичко измисли легален метод да прибере обвинения за бруталното нахлуване над 18-годишното момиче и внесе ново искане в Районния съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

26-годишният Георги Г. към този момент е обвинен за това, че в интервала от 24 юни 2023 година до 25 юни 2023 година, „ в изискванията на продължавано закононарушение, се е заканил с ликвидиране на 18-годишно момиче, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му “. 2 пъти той изпратил текстови известия със закана за ликвидиране посредством интернет приложение. Престъплението е квалифицирано по член 144, ал.3, вр.ал. 1 вр. член 26 от Наказателен кодекс.

Разпитани са очевидци и са събрани писмени доказателства, назначени са експертизи. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „ възбрана на лицето да напуща територията на България “.

Самото действие се отличава с извънредно висока степен на социална заплаха. Доказателствата по делото сочат и че обвиненият е с трайно построени незаконни привички. Престъпното му действие се характеризира с изключителна висока степен на социална заплаха, което сочат упоритостта и изключителната смелост при осъществяването му „ поради спецификата, механизма и метода му на осъществяване “. Прокурорите регистрират, че „ директно след осъществяване на закононарушението, предмет на актуалното наказателно произвеждане “ (заканата за ликвидиране, б.р.) на идващия ден Г.Г.е пристъпил към действително осъществяване на отправените към потърпевшата закани, „ като на 26 юни 2023 година ѝ е нанесъл голям брой порезни рани по цялото тяло с макетен нож “.

Прокуратурата регистрира, че „ потърпевшата е била настанена в отделение по Неврохирургия към УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “ – Стара Загора “ със разтърсване на мозъка при нанесения й побой, също така „ й е била оказана и животоспасяваща незабавна здравна намеса, с оглед спиране на изобилното кървене “.

Повдигнатото обвиняване планува затвор от 1 до 6 години. Предстои Районният съд – Стара Загора, да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата.

Припомняме, че по-рано през днешния ден съдиите от Окръжния съд си измиха ръцете с лекарите, закона и прокуратурата за това, че са пуснали обвинявания на независимост без мярка за неотклонение. Решението им било вярно, оповестиха шефът на Окръжния съд Красимир Георгиев и двама от тримата съдии, постановили Георги Г. да бъде пуснат (Татяна Гьонева и Тоньо Тонев). Пуснали го без мярка, тъй като „ пострадванията на жертвата са лека телесна щета “. Те не били видяли раните с очите си, а леката телесна щета се преследва по частен път, без присъединяване на прокуратурата, и по такива каузи не се поставят ограничения за неотклонение.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР