Районна прокуратура-Свиленград внесе в съда обвинителен акт спрямо А.А., на

...
Районна прокуратура-Свиленград внесе в съда обвинителен акт спрямо А.А., на
Коментари Харесай

Внесоха обвинителен акт спрямо три жени за просия на ГКПП-Капитан Андреево

Районна прокуратура-Свиленград внесе в съда обвинителен акт по отношение на А.А., на 36 година, М.С., на 34 година, и М.Н., на 59 година, за това, че като пълнолетни и работоспособни лица редовно се е занимавала с милостиня -престъпление на чл.329 ал.2 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че трите обвинени в интервала от 18.04.2018 година до 5.02.2019 година, на автомагистрала „ Марица “, в региона сред с. Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, и на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, всяка една поотделно, като пълнолетни работоспособни лица, редовно се занимавали с милостиня. А.А., М.С. и М.Н. били безработни и изкарвали прехраната си посредством просене на пари и храна от водачи и пасажери на товарни коли, чакащи да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево.

С държанието си обвинените създавали усложнения на придвижването, защото действията им били осъществявани на платното на автомагистрала “Марица “, заради което им били съставяни и Актове за определяне на административно нарушаване по член 55, алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата.

Трите били предупреждавани неведнъж от чиновници на Министерство на вътрешните работи с полицейски протоколи да преустановят активността си, само че те продължавали да просят. Предстои Районен съд-Свиленград да насрочи първо съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР