Районна прокуратура-Стара Загора ще протестира решението на Пловдивския районен съд,

...
Районна прокуратура-Стара Загора ще протестира решението на Пловдивския районен съд,
Коментари Харесай

Окръжен съд - Пловдив решава дали ще се отстраняват грешки по делото “Дебора`

Районна прокуратура-Стара Загора ще стачкува решението на Пловдивския областен съд, за връщането на делото „ Делото ”. Това разгласи през днешния ден районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Очаква се митингът да бъде импортиран по-късно денем.
Прочетете още
Делото ще се гледа от Окръжен съд-Пловдив през идната седмица, като ще бъде в закрито правосъдно съвещание.

Причината за връщане на делото е неточност в обстоятелствената част на обвинителния акт, като съгласно магистратите от Районен съд – Пловдив е позволена неизясненост, по отношение на породената на момичето черепно-мозъчна контузия. Съдът остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания.

Съдия Десислава Порязова отхвърли и настояването за изменение на мярката за неотклонение на Георги Георгиев. Това решение също може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Окръжен-съд – Пловдив. Тя беше взета на 30 юли 2023 година и досега не е променяна. Магистратите не почетоха и настояването за отчасти преустановяване на делото по едно от обвиняванията - за заканите с ликвидиране. Към момента няма информация дали Георги и бранителите му ще апелират тези решения на съда.

Ако Окръжен съд – Пловдив не анулира определението за връщане на обвинителния акт, то прокуратурата в Стара Загора ще би трябвало да в профил грешките и да внесе нов подобен. След това ще бъде планувано ново разпоредително съвещание в Районен съд – Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР