Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за

...
Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на мъжа, влязъл с взлом в банков офис в Сливен

Районна прокуратура Сливен стартира досъдебно произвеждане за осъществен опит за кражба от банков офис в центъра на града.

Снощи към 19 часа 41-годишен престъпно проявен мъж счупил стъклото на банката с паве и влезнал вътре. Той е арестуван на място, откакто алармата се присъединила. Днес следва да му бъде повдигнато обвиняване.

" Престъпната му предприемчивост е почнала още като малолетен. Същият има налагани ефикасни санкции отнемане от независимост за период от 8 години, 12 години, 3 години, като последно наложеното му наказване е в размер на 8 години отнемане от независимост, което му е наложено с влезнала в действие присъда през 2009 година. Изтърпяно е през 2017 година. От събраните по делото доказателства е открито, че същият се е придвижил с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като авансово е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, е забелязал бетоново блокче, което е употребявал да троши стъклената витрина на непряк вход на банковия офис. Носил е със себе си чукче, което да употребява за взломяването на вратата. След като е проникнал в офиса, е почнал да претърсва разнообразни шкафове и чекмеджета, с цел да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно дейностите му са били видяни от намиращ се наоколо очевидец, който е подал сигнал на 112. Непосредствено по-късно са пристигнали чиновници на Районно ръководство Сливен, които са заловили лицето до входа на банката ", уточни Катя Стаменова, областен прокурор.

Подробности вижте във включването на Стоян Радев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР