Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от

...
Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от
Коментари Харесай

Жена опита да души лекарка в Спешния център в Шумен, докато преглежда дете

Районна прокуратура-Шумен притегли към наказателна отговорност мъж и жена от село Каспичан, които нападнали, обиждали и заплашвали дежурен доктор в Център за незабавна помощ в града. Двамата са упрекнати в едро безчинство, осъществено с изключителна смелост и цинизъм, и отправяне на закани за ликвидиране.

На 28-годишната жена е повдигнато обвиняване и за това, че предизвикала лека телесна щета по хулигански подбуди на медицински експерт при осъществяване на служебните му отговорности.

Бързото произвеждане е стартирано на 2 август 2022 година Около 2.30 ч. в Центъра за незабавна помощ при МБАЛ-Шумен пристигнала група жители, които не се чувствали добре и имали признаци на хранително отравяне. Предния ден всички те били посетители на сватбено празненство.

Дежурният доктор почнал да преглежда един по един пристигналите. Млади жена и мъж се намесили в работата на медика, като упорствали детето им да бъде прегледано по-бързо. Според разпоредбите на болничното заведение, защото ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде изработен наложителен консулт с педиатър. Дежурният доктор неотложно изискал подобен, само че се налагало изчакване на експерта. Това разгневило родителите на детето и двамата почнали да крещят и да наскърбяват младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за ликвидиране от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето си разрешила физическо посягане над медика - хванала я за врата и почнала да я души.

На място пръв се отзовал чиновник по защитата на болничното заведение, който прекратил конфликта. Пристигнал и полицейски екип. Докато се изяснявала обстановката, нападателите, дружно със своето дете, напуснали болничното заведение. По-късно били открити.

Младата лекарка е получила лека телесна щета в следствие от нападениет.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР