Районна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж

...
Районна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж
Коментари Харесай

Изправят пред съда в Шумен непоправим крадец

Районна прокуратура - Шумен притегли към наказателна отговорност 41-годишен мъж от регионалния град, направил две обири на мъжка и дамска чанта през миналите няколко дни, при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по член 194, алинея 1, т. 4 по отношение на член 194, алинея 1 по отношение на член 29, алинея 1 а и б от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

П.В. е добре прочут на полицията и е неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността. През юли 2021 година е изтърпял последната си ефикасна присъда за кражба.

Първото посягане било осъществено на 3 декември, когато мъжът влезнал в офис, намиращ се в централната част на Шумен, и направил кражбата на мъжка чанта с персонални движимости, портфейл с персонални документи и сумата от 45 лв..  Три дни по-късно, той направил втора кражба на дамска чанта с мобилен телефон, персонални документи, сумата от 40 лв. и дебитна карта, оставена без контрол в стоматологичен кабинет в града.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Шумен обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Част от откраднатите движимости са открити. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР