Районна прокуратура-привлече като обвиняеми 35–годишна жена и приятелят ѝ на

...
Районна прокуратура-привлече като обвиняеми 35–годишна жена и приятелят ѝ на
Коментари Харесай

Брутално насилие над дете: Задържаха майката и приятеля ѝ

Районна прокуратура-привлече като обвинени 35–годишна жена и приятелят ѝ на 35 година, за това, че през декември предходната година, като причинители и в съучастничество, в изискванията на домашно принуждение, са предизвикали на малолетно 5-годишно междинна телесна щета, довела до обезобразяване на главата и разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

Деянието е осъществено с особена свирепост, оповестиха от прокуратурата.

Мъжът е притеглен като обвинен и за това, че за времето от 21.11.2023 година до 07.01.2024  г. в гр., в изискванията на продължавано закононарушение и в изискванията на домашно принуждение е упражнявал насила върху малолетното дете, обратно на волята му, като е използвал за това мощ и заплашване.

Спрямо него е повдигнато обвиняване и за това, че на 21 ноември е предизвикал на 5-годишното лека телесна щета, довела до разстройство на здравето, като действието е осъществено с особена свирепост.

Задържаната жена е майка на момчето. Биологичният татко на детето е в чужбина и родителските права се упражнявали от нея.

През 2023 година тя заживяла на фамилни начала с задържания мъж. Те обитавали неговото жилище и там отглеждали потърпевшото дете. Установено е, че неведнъж са проявявали физическа и вербална експанзия и унизително отношение към момчето.   

В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, в това число и разпит в синя стая на потърпевшото дете, оглед на местопрестъпление, при което са конфискувани относими материални доказателства и може да се допуска, че с тях са нанасяни удари в региона на главата на то. Извършени са голям брой огледи на материални доказателства, в това число на фотоси, на които са снимани телесни повреди на детето. Назначена е техническа експертиза.

Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР