Районна прокуратура – Поморие предаде на съд Веселин К. (

...
Районна прокуратура – Поморие предаде на съд Веселин К. (
Коментари Харесай

Дадоха на съд обвиняеми за побой с метална палка и бокс

Районна прокуратура – Поморие съобщи на съд Веселин К. ( на 27 година от гр. Поморие.). Това оповестиха от Апелативна прокуратура-Бургас.

Той е обвиняем за това, че на 14 януари 2016 година в гр. Поморие, наоколо до постройката на Община Поморие, в качеството му на причинител, в съучастничество с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастничество с Мартин Д. (помагач, обезпечил средството за осъществяване на престъплението), посредством нанасяне на удари с железен предмет (телескопична палка) в региона на лицето и главата, предизвикал междинна телесна щета на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което довело до трайно усложнение на речта, като телесната щета е породена с особена свирепост – закононарушение по чл.131, ал.1, т.9, предл. последно.

На съд е предаден и Мартин Д. (на 31г. от гр. Поморие). Той е обвиняем за това, че на 14 януари 2016 година в гр. Поморие, в качеството му на помощник, в съучастничество неустановено по делото лице (съизвършител) и с Веселин К. (съизвършител), спомогнал двамата причинители да причинят междинна телесна щета на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което довело до трайно усложнение на речта, породена посредством нанасяне на удари с железен предмет (телескопична палка) в региона на главата и лицето на потърпевшия, като обезпечил средството за осъществяване на закононарушението - телескопичната палка – закононарушение по чл.129, ал.2, предл. 2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.4 от Наказателен кодекс.

На горепосочената дата потърпевшият се прибирал към дома си пешком. Изведнъж видял маскиран мъж пред себе си, който се затичал към него, като в едната си ръка държал палка, а в другата нож. Мъжът блъснал мощно Стоян Т. по лицето с палката. От удара потърпевшият паднал обратно и блъснал главата си в земята. След това видял и втори маскиран мъж. Двамата маскирани нанесли голям брой удари по лицето и главата на Стоян Т. с палката и с различен железен предмет, който потърпевшият оприличил на „ бокс “. Пострадалият съумял да стане и побягнал по улицата крещейки.

Тогава Стоян Т. забелязал и още един мъж, който не му нанася удари. Малко по-късно потърпевшият бил застигнат от единия нападател, който му нанесъл нови удари с палката по лицето и главата.

Предстои Районен съд – Поморие да назначи дата за осъществяване на правосъдното съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР