Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за извършено полицейско

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за извършено полицейско
Коментари Харесай

Районна прокуратура се самосeзира за полицейския произвол на Руския пазар

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция за осъществено полицейско принуждение на Руския пазар в Пловдив. Както през вчерашния ден TrafficNews заяви, две дами от Шекер махала се оплакаха, че са били бити с палка от служител на реда от Трето РПУ. Те настояват, че са нападнати и бити от граждански чиновник, който не се е лигитимирал.

Полицаят Искрен Делянов е желал да арестува Виолета Помакова за продажба на тютюн без бандерол, само че по думите на юрист Васил Марков " объркал дамите и е тръгнал да арестува майка й Запрянка Помакова ", която обаче се е противопоставила на ареста и настъпил безпорядък.

Днес Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по изявления в медиите и разпореди инспекция за осъществено полицейско принуждение, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. По напътствие на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети пояснения от очевидци, приобщени видеоматериали и други

Проверката се води по член 131 алинея 1 т. 2 вр. член 130 алинея 1 от Наказателния кодекс – за това, че е породена лека телесна щета от полицейски орган при осъществяване на службата му.

Срокът за приключването е едномесечен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР