Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 28-годишен украински гражданин, на когото

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 28-годишен украински гражданин, на когото
Коментари Харесай

Задържаха украинец за трафик на мигранти в Пловдивско

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен 28-годишен украински жител, на който е предоставена краткотрайна протекция у нас, за това, че на 30.08.2022 година, в с. Кърнаре, обл. Пловдив, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил чужденци – 9 жители на Сирия, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено посредством потребление на лек автомобил, марка „ Форд Транзит “ и във връзка с повече от едно лице и на разположение ненавършило 16 година – 13-годишно момче. Престъплението е квалифицирано по чл.281 ал.2  т.1 т.4 и т.5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е упрекнат и за това, че на същата дата и място, без съответно позволение е държал високорисково наркотично вещество – малко количество марихуана – закононарушение по член 354а ал.5 вр. алинея 3 от Наказателния кодекс.

На 30 август 2022 година към 1 часа през нощта в с. Кърнаре, обл. Пловдив полицейски автопатрул на районно управление (на МВР) –Карлово спрял за инспекция лек автомобил „ Форд Транзит “, ръководен от С.К. Установено е, че в него пътували 9 чужденци, определящи се за жители на Сирия, всички мъже.  Сред тях имало и 13-годишно момче. В дреха на С.К. е било открито и малко количество марихуана. Според първичните данни чужденците се качили в автомобила в региона на гр. Бургас и трябвало да стигнат до гр. София.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.  

Снимката е илюстративна

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР