Районна прокуратура Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник

...
Районна прокуратура Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник
Коментари Харесай

42-годишният Георги е избягалият от пловдивския затвор!

Районна прокуратура Пловдив следи досъдебно произвеждане за бягство на пандизчия -  престъпление по член 297 алинея 1 от Наказателния кодекс. До момента е открито, че на 10 април 2018 година, Георги Т., на 42 година, който изтърпява влезнала в действие присъда за държане на наркотични субстанции в размер на една година " отнемане от независимост “ при първичен " общ “ режим, е напуснал външен обект край Пловдив, където е работил и не се е прибрал в пандиза в Пловдив.

Георги е изтърпявал наказването си в затворническо общежитие от открит вид /ЗООТ/ " Хеброс “ към пандиза в  Пловдив. Съгласно Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража, лишените от независимост, изтърпяващи наказване при първичен " общ “ режим, могат да поставят труд на външни обекти. Георги е бил наведен в ЗООТ " Хеброс “ на 9 март 2018 година До момента той е бил осъждан неведнъж за закононарушения срещу собствеността и владение на наркотични субстанции.

Под управлението на Районна прокуратура-Пловдив се правят дейни процесуално-следствени дейности и оперативни мероприятия за търсене на Георги. Предвиденото от закона наказване, за закононарушение по член 297 алинея 1 от Наказателния кодекс, е до три години " отнемане от независимост “.   
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР