Районна прокуратура-Петрич е сключила споразумения със защитата на петима подсъдими

...
Районна прокуратура-Петрич е сключила споразумения със защитата на петима подсъдими
Коментари Харесай

Наложени наказания на мигрантите, открити в камион с дини на „Кулата“

Районна прокуратура-Петрич е сключила съглашения със отбраната на петима подсъдими непознати жители - от Афганистан, Иран и Турция, привлечени към наказателна отговорност - открити в камион с дини на „ Кулата “, оповестиха от обвиняването.
На 25 юни чужденците били арестувани при нелегално прекосяване на българо-гръцката граница. При разпит на единия от тях е било открито, че преди време живеел в столицата на Афганистан гр. Кабул. Шест месеца по-рано, по незаконен път през Турция, стигнал до Гърция.
Установил се в Атина, като след това се свързал с хора, с които се договорил да бъде преведен в България против сумата от 800 евро. Крайната цел на мигрантите била Западна Европа.
Каналджиите поели групата чужденци в Солун, откъдето ги превозили в посока към България. През нощта стигнали до място, където им било подредено да изчакат, до момента в който водач на товарен автомобил ще заспи. Незабелязано за него те възнамерявали да се качат в камиона.
Трафикантите отворили вратите на ремаркето и укрили мигрантите сред палетата с дини. Чужденците престояли в него към 13:00 часа, когато при инспекция били открити и арестувани от граничните управляващи.
В хода на следствието е бил разпитан лидерът на камиона - полският жител. Той е декларирал, че от няколко години работи в транспортна компания и постоянно прави курсове по дестинация Гърция-Полша.
Товарът - дините, били натоварени на складова база до гр. Рупаки в Гърция. По пътя за граничния пункт, той спирал за почивки, като нямал наблюдения за нещо неправилно. За укриващите се в ръководеното от него МПС схванал при инспекция, осъществена на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон. От направена фотография с рентген, способените органи са открили, че в полуремаркето има няколко лица, които водачът в никакъв случай не бил виждал.
Наказателните производства против чужденците са завършили с утвърдените от съда съглашения. Наложените им санкции са по шест месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкции в размер на по 100 лв..
Определенията на съда има последствията на влезнала в действие присъда. Вчера, 28 юни, под управлението на Районна прокуратура-Петрич са почнали дейностите по следствие по досъдебни производства със сходна фактическа конюнктура.
При инспекция граничните чиновници са открили петима афганистанци в камион с дини, ръководен от водач от Полша.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР