Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава 9 досъдебни производства, образувани за престъпления против

...
Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава 9 досъдебни производства, образувани за престъпления против
Коментари Харесай

Акция на полиция, прокуратура и ДАНС в Пазарджик: Удариха златарски магазини

Районна прокуратура-Пазарджик следи 9 досъдебни производства, формирани за закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност.

На 1 август 2023 година под управлението на Районна прокуратура-Пазарджик е била извършена профилирана полицейска интервенция, в която са взели участие чиновници на Териториалната дирекция на ДАНС - гр. Пазарджик и ОД на МВР-Пазарджик. В изискванията на необходимост са били осъществени процесуално-следствени дейности - претърсвания и изземвания в девет търговски обекта – златарски магазини, намиращи се на територията на гр. Пазарджик (централна градска част и кв. „ Изток “).

При акцията са били конфискувани над 6 кг произведения от доблестен метал, предлагани като златни бижута, гравирани със знаци на известни търговски марки. Установено е, че търговците са употребявали в  комерсиалната си активност без правно съображение марките - обект на тези изключителни права.

Иззетите произведения са гривни, синджири, пръстени, обици и други декорации, които са били изложени на витрините на магазините и в пространствата.  По досъдебните производства се правят процесуално- следствени дейности - разпити на очевидци, следва да бъде назначена и направена ювелирна експертиза, която да откри дали конфискуваните движимости са от доблестен метал, както и съдебно-маркова експертиза, която ще даде умозаключение дали маркировките върху продуктите са идентични или сходни с обекти на регистрирани търговски марки.

Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик. По закон плануваното наказване за горепосоченото закононарушение е отнемане от независимост от 1 до 6  години и санкция до 10 000 лева

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР