Районна прокуратура-Монтана след проведено бързо производство внесе за разглеждане в

...
Районна прокуратура-Монтана след проведено бързо производство внесе за разглеждане в
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Монтана предаде на съд обвиняем за купуване на гласове в гр. Берковица

Районна прокуратура-Монтана след извършено бързо произвеждане внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против А.З. (на 64 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 167, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

През м. октомври 2023 година А.З. се присъединил в предизборна акция на плануваните за 29.10.2023 година избори за органи на локалната власт и самоуправление – кметове и общински съветници. Започнал да склонява негови познати да гласоподават по тъкмо избран метод, като предложил за това имотна полза.

В хода на следствието са събрани доказателства, че обвиненият предложил и дал на пет лица в гр. Берковица парични суми в размер на по 50 лв. на всеки. Кандидатите за длъжности в органите на локалното самоуправление, които той посочвал при пазаруването на гласове, били от разнообразни политически партии.

По делото е осъществено претършуване и изземване, разпитани са очевидци, направени са графологична и видеотехническа експертиза. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР