Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград привлече като обвиняеми по бързо

...
Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград привлече като обвиняеми по бързо
Коментари Харесай

Задържаха двама турци с над 1 милион евро

Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград притегли като обвинени по бързо произвеждане Н.Т., на 57 година, и Б.Ч., на 50 година, турски жители, за това че на 11.06.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево при излизане от България за Турция, в съучастничество – Б.Ч като помощник, а Н.Т като подстрекател и причинител, не изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 вр.чл.20 ал.2 и ал.3 от Наказателния кодекс за Н.Т, и по чл.251 ал.1 вр.чл.20 ал.4 от Наказателния кодекс за Б.Ч.

На 11 юни 2022 година на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл рейс с турска регистрация. Той се е движел по линията от Германия през България за Турция. В рейса имало трима водачи, един от които Б.Ч. Н.Т. бил пасажер.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница Бургас “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 1 000 285 евро с обща българска равноценност към 1 956 387 лв..

Валутата била укрита в 34 пакета. Те били сложени в особено приспособен тайник, инсталиран на самата структура на рейса в спалното помещение на водачите.

Установено е, че Н.Т. склонил Б.Ч да му обезпечи място, в което да укрие носената от него валута, като заречен да му даде 500 евро. Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР