Районна прокуратура-Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на

...
Районна прокуратура-Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на
Коментари Харесай

Безредици и атака с камъни в бежанския център в Харманли

Районна прокуратура-Харманли следи досъдебно произвеждане за заличаване и разваляне на непознато имущество в Регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли към Държавната организация за бежанците. То е било обвързвано и с демонстрация на всеобщо нарушение на публичния ред, оповестиха от обвиняването. Инцидентът е зародил на през вчерашния ден на територията на лагера.

Породил се е бил битов спор сред две дами от Сирия. Те били в едно от халетата на центъра, прецизират от прокуратурата. След като чули за разногласието, от различен корпус на центъра излезли към 150 мъже и дами. Те почнали да хвърлят камъни и пръчки в посока на халето, където се намирали двете непознати гражданки.

При дейностите им са били счупени три стъклопакета и входна врата. Няма потърпевши хора, твърдят от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура. На място са пристигнали полицейски екипи.

Установено било, че 44 мъже и дами са взели участие в нарушаването на публичния ред, като трима от тях били подбудители и основатели. По делото се правят процесуално-следствени дейности.

Районна прокуратура-Харманли подчертаха, че спорът е бил напълно междуличностен и не може и дума да става за етническо опълчване сред хора от разнообразни националности в центъра.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР