Районна прокуратура - Добрич приключи работа по седем бързи производства.

...
Районна прокуратура - Добрич приключи работа по седем бързи производства.
Коментари Харесай

Осъдиха 7 мъже от Ивицата Газа, влезли нелегално в България

Районна прокуратура - Добрич завърши работа по седем бързи производства. Те са стартирани на 31 октомври 2023 година, когато група от седем мъже, минали без позволение границата на Република България, била арестувана в село Карапелит. Всеки от тях бе наказан с " отнемане от независимост “ за период от 8 месеца, като изтърпяването на наказването му бе отсрочено с 3 години изпитателен период.

Чужденците ще би трябвало да заплатят и санкция в размер на 500 лв. за всеки.

Според информацията, събрана по случая, непознатите жители тръгнали от Ивицата Газа и са от Израел. След като минали през територията на турската страна, достигнали до границата с Република България и незаконно влезнали в страната на неустановено все още място.

След тридневен преход в гориста околност, били подкрепени от трима българи, които трябвало против възнаграждение да ги транспортират до София. Целта на непознатите жители била да доближат до Западна Европа. Вместо това те били отведени до село Карапелит, област Добрич, и оставени в къщата на една от арестуваните за подпомагането им, където им били поискани в допълнение пари за дотъкмяване на ангажимента. Чужденците съумели да избягат и потърсили помощ от локални поданици, които ги отвели до полицейско ръководство.

Одобрените от Районен съд – Добрич съглашения не подлежат на обжалване и са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР