Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Деян Я. (на

...
Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Деян Я. (на
Коментари Харесай

Съдят мъж, заблудил жена, че дава магазин под наем

Районна прокуратура – Бургас съобщи на съд Деян Я. (на 37 год., от гр. Бургас). Той е обвиняем за това, че на 04.09.2014 година в гр. Бургас, в нотариална адвокатска фирма, за да набави за себе си имотна полза възбудил подвеждане у Денка М., че е хазяин и й отдава чартърен магазин, намиращ се в гр.Бургас на ул. ”Богориди”, като същият магазин е бил предан преди този момент на други наематели с контракт от 01.09.2014 г, и с това й предизвикал имотна щета в размер на 800 лв. – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Пострадалата била притежател на комерсиално сдружение. В края на месец август 2014 година пуснала публикация в профилирани уеб сайтове в Интернет, че търси да наеме помещение в гр. Бургас, което да употребява като магазин за облекла. Малко след издание на обявите, на посочения от нея мобилен телефон се свързал подсъдимият. В телефонен диалог с нея обяснил, че отдава помещение на ул.„ Богориди “ в гр. Бургас, което е уместно за задачата, за която потърпевшата желала да го употребява. Двамата си уговорили персонална среща. Подсъдимият обяснил, че помещението се намирало в гр. Бургас на ул.„ Богориди “, само че все още там имало наематели. Същото щяло да бъде разграничено на две елементи, като тази с повърхност 20 кв.м. щяла да и бъде отдадена чартърен. Деян Я. показал, че е притежател на отдавания от него чартърен парцел. Уточнили, че цената на наема ще е 400 лева и периода на контракта ще е три години, за което потърпевшата поискала да сключат писмен контракт. При подписването му потърпевшата заплатила на подсъдимия наемна цена в размер на 400 лева и депозит също в размер на 400 лева, или общо сумата от 800 лева По силата на контракта Деян Я. се задължавал да съобщи владението на парцела на 15.10.2014 година

След 15.10.2014 година потърпевшата потърсила Деян Я., с цел да й съобщи ключовете от магазина, само че той и дал отговор, че не в града и трябвало да изчака. Пострадалата го потърсила още няколко пъти, само че Деян Я. дал отговор, че е отвън страната. Тогава потърпевшата се усъмнила в желанията на подсъдимия и решила да посетят парцела. Когато отишла в магазина открила, че същия бил предан чартърен от същинските притежатели на друго комерсиално сдружение.

Районен съд – Бургас е насрочил съвещанието си на 27.11.2017г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР